martes, 8 de enero de 2013

Manifestació pel Treball del Territori (TRADEMA)


SOLIDARITAT AMB ELS COMPANYS DE TRADEMA


LA UNIÓ DELS TREBALLADORS ÉS LA NOSTRA FORÇA




BUS GRATUÏT


Des de Lleida per a la Manifestació convocada a Solsona, contra la deslocalització del treball i el tancament de TRADEMA.

-Sortida des de Lleida: 9:00 hores al Edifici dels Sindicats(Av. Catalunya, 2)

-Tornada a Lleida: a les 14:00 hores.

Per apuntar-s'hi trucar al: 680275630



RESUM

L'empresa "Tableros Tradema" que pertany a la multinacional portuguesa Sonae i ubicada a la capital del Solsonès, va anunciar el seu tancament. La clausura de l'empresa més important de la comarca suposa l'acomiadament de 142 persones i 160 llocs indirectes afectats.

És important la solidaritat amb els nostres companys, treballadors de Tradema. La unió, és la nostra arma com a treballadors. Avui son ells qui es veuen perjudicats per una mala decisió empresarial, demà podries ser tu.



SITUACIÓ

El passat 4 de desembre del 2012 l'empresa "Tableros Tradema" que pertany a la multinacional portuguesa Sonae i ubicada a la capital del Solsonès, va anunciar el seu tancament. La clausura de l'empresa més important de la comarca suposa l'acomiadament de 142 persones i 160 llocs indirectes afectats.
Durant 45 anys, l'economia del Solsonès a estat estretament lligada a la fàbrica de taulers i conglomerats i en els darrers anys l'empresa ja havia encadenat diversos ERO. Amb aquest tancament, Tradema se suma a les altres indústries clausurades a Solsona i l'atur a la comarca creix tot sobrepassant el 25%. La desocupació a la comarca del Solsonès és alarmant i arriba en aquest moments al 17%.
Els treballadors/es de Tradema conscients dels plans de l'empresa Sonae així com el Consell Comarcal del Solsonès i l'Ajuntament de Solsona, van traslladar les seves preocupacions sobre el possible tancament a la Generalitat de Catalunya. La Generalitat però no ha informat als treballadors amb transparència sobre les negociacions que ha mantingut amb l'empresa per tal d'evitar-ne el tancament, pel que en realitat se'n desconeixen les mesures preses si és que n'hi ha hagut. 
El grup Sonae al·lega la inviabilitat econòmica de la fàbrica i la davallada de la demanda com a principals arguments per al tancament. Tanmateix i segons dades aportades pels mateixos treballadors i sindicats, corroborades a més per les administracions locals, la viabilitat econòmica de la fàbrica és un fet. La planta de Solsona en els darrers anys, va firmar 3 expedients de regulació de suspensió temporal dels contractes de treball. 

La davallada concretament es va produir quan l'exportació es va centralitzar cap a França i quan la majoria de comandes es van traspassar a la filial de Linares. És notificable que el desviament de la producció ha implicat que el centre de Linares augmentés torns i personal en detriment de la fàbrica del Solsonès.
Atès que el Solsonès és una comarca prepirinenca amb una extensa massa forestal que ocupa el 78% de la superfície (prop de 78.000 hectàrees) cal veure la gestió de la mateixa com una oportunitat per a la creació d'ocupació dins el sector ja sigui amb la gestió de la neteja de sotabosc, la implantació de la biomassa distribuïda o derivats de la fusta.

És important la solidaritat amb els nostres companys, treballadors de Tradema. La unió, és la nostra arma com a treballadors. Avui son ells qui es veuen perjudicats per una mala decisió empresarial, demà podries ser tu.


Per apuntar-s'hi trucar al: 973270801 o 699964793

No hay comentarios:

Publicar un comentario